Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

870 χιλιόμετρα καλώδιο απ' το Ισραήλ ως την Κρήτη!


Ρεύμα απ' το Ισραήλ. Αυτό είναι το σχέδιο για τη σύνδεση με σκοπό τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας απ' την άκρη της Μεσογείου ως τη χώρα μας.


Σήμερα συναντώνται στην Κύπρο ο υπουργός Υποδομών του Ισραήλ Ούζι Λαντάου, ο υπουργός Εμπορίου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Συλικιώτης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) της Ελλάδος κ. Ασ. Παπαγεωργίου για να λύσουν τις τελικές λεπτομέρειες.
Το σχέδιο προβλέπει σύνδεση της Κύπρου με το Ισραήλ και από κει μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη.
Το καλώδιο θα έχει μήκος 200 χιλιόμετρα απ' το Ισραήλ ως την Κύπρος και άλλα 670 χιλιόμετρα απ' την Κύπρο ως την Κρήτη. Θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 2.000 μεγαβάτ. 
Το συνολικό κόστος κατασκευής προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. 
Σύμφωνα με το apospasma.gr , το υποθαλάσσιο καλώδιο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2016, εφόσον η κατασκευή ξεκινήσει το 2013. 

Αναρτήθηκε από 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΦΑΤΟ "ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ" ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ 27000 ΣΥΡΙΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ.ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ PΟΔΟ.ΗΛΘΕ Η MERKEL ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΦΡΟΝΗΜΑ ΟΣΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΗΣΧΟΛΗΜΕΝH ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣYPIA,ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΟΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ .ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΕΟΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΑΛΛΑ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ…ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΕΘA ΚΩΦΕΥΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ".ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙPΑΝ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΑΓΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΟΝΙΚΗ 28/10/2012. ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ.ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ.ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ "ΛΑΘΡΟΥΣ" ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΙΚΤΟΣ....ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ.(ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΩΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ "ΧΑΣΙΣΙΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ",ΟΙ ΔΕ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΟΤΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ.ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ?) “ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ.ΓΕΙΤΟΝΕΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΙΜΟΧΑΡΕΙΣ BAPBAPOYΣ.ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΝΤIOYΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ "ΠΤΣΩΠΛΑΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ..ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ..TΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ..ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ OI ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ TOYΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ.ΤΑ ΟΠΛΑ TOYΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ Η ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣYPIA ΜΙΑ ΛΙΒΥΗ ΜΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ..ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ..

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο Λαός έχει τα φτερά του κομμένα με την οικονομική τρομοκρατία που υφίσταται. Mια μέρα οι Έλληνες θα χρειάζονται διαβατήριο για να ταξιδεύουν στα νησιά του Αιγαίου. Tα εξοπλιστικά μας προγράμματα έχουν γίνει πιόνι στα χερια της Mερkελ ,από πουλημένους λακέδες Πέστε γεια στη Θράκη και καλημέρα στο νέο Kουρδικό κράτος έτσι για να κρατιούνται ισορροπίες.Πέστε γεια στα πετρέλαια (όσα υπάρχουν)στο Αιγαίο στο FIR Αθηνών και αργότερα θα ψάχνετε τι έγινε με την Κρήτη. Μια και η Κρήτη ξαναμπήκε στα σχέδια των Αμερικανων για έλεγχο των Αράβων και για να εξυπερέτηση τα Εβραϊκά συμφέροντα στη Μεσόγειο. Η Μακεδονία και η Ήπειρος θα ακολουθήσουν μετά. (για ρωτείστε τους Σέρβους που ακόμα ψάχνονται) Η Κύπρος τελικά θα βρεθεί μπροστά σε πολύ μεγάλο αδιέξοδο και θα ενδώσει στο Τούρκο-Εβραϊκό σχέδιο με τις ευλογίες των αφεντικών (ΟΗΕ).Η Τουρκια ήδη κάνει γρήγορες κινήσεις. .ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? Δυστυχώς ο Λαός έχει τα φτερά του κομμένα με την οικονομική τρομοκρατία που υφίσταται , Tα μετόπισθεν μας είναι ήδη παρμένα από τους διαφορους φερμένους που σε οποιαδήποτε στιγμή θα πετσοκόψουν τα γυναικόπαιδα ανά την επικράτεια.Λοιπόν μερικοί νομίζουνε ότι είναι παραμυθια και συνομωσίες. κρατηθeιται γιατί όχι μονο η ώρα έφθασε αλλα το σχέδιο ήδη δουλεύει με ταχύ ρυθμό. .Σας φαίνονται απίθανα? Δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο από το να στρέψετε το βλέμμα σας στα 100 χρονια που ήδη πέρασαν. Εάν περιμένετε το μέλλον, να σας φέρει σταθερότητα συνεχίστε να "κοιμασθε" και καλά όνειρα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ενεργειακό δέσιμο τις κριτής με την κύπρο και το ισραήλ...είναι δέσιμο τις ευρώπης με τις χώρες που βρίσκονται γύρο από το ισραήλ!!

Αυτή είναι η καλύτερη συμφωνία που πέτυχε ποτε η κύπρος και η ελλάδα!! Γιατί? Γιατί αυτή η συμφωνία προβλέπει κέρδη σε όλες τις εμπλεκόμενες χώρες

ειδικότερα στην κύπρο και ελλάδα που ο μονος τους κύριος ρόλος θα είναι η μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος στις άλλες χώρες...

Άρα η ελλάδα δεν θα αγοράζει μονο ηλεκτρική ενέργεια αλλα θα έχει τεραστια κέρδη αφού και η εταιρία που είχε την πρωτοβουλία για αυτό το έργο είναι ελληνική...

Επίσης η ελλάδα σε μερικά χρονια θα γίνει η μεγαλύτερη χωρα παραγωγος υδρογονανθράκων... Άρα με την σύνδεση αυτή η ελλάδα θα είναι σε θέση να εξάγει

άμεσα το φυσικό τις αέριο στην μορφή ηλεκτρισμού...

Επίσης με την σύνδεση αυτή, σπάει το μονοπώλιο τις ΔΕΗ και τις AHK στην κύπρο άρα το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος θα πέσει κατακόρυφα για τα νοικοκυριά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...